SPECIALE ECOLOGISCHE WIJNEN

FAMILIE RUTTEN POLOPOS-HAZA DEL LINO

Wij zijn de Familie Rutten bekend van het tv programma ‘Het Spaanse dorp Polopos’. Sinds kort zijn wij een samenwerking aangegaan met Francisco Garcia Carrión van een mooi wijnhuis hier uit Polopos-Haza del Lino. Dit is een zeer exclusieve wijn waarvan 4 rode en 1 witte. Van de witte en een rode wijn hebben wij het etiket mogen ontwerpen. Het zijn wijnen met en beperkte oplagen van de hoogste wijngaarden in Europa. Het zijn dus allemaal zeer exclusieve ecologische wijnen.
De Haza del Lino is een Rode wijn met 3 verschillende rode druiven met een droge maar fruitige smaak. In deze wijn zit een Merlot, Tempranillo en Petit Verdot. Makkelijk te schenken bij bijvoorbeeld een lunch of een door de weekse dag. Deze wijngaard is 25 jaar oud en dus een van de jongste uit het assortiment.
De Ollero uit 2016 is een zeer mooie rode wijn bij een goed stuk vlees. Deze rode wijn bestaat uit 1 druif, een Tempranillo. Het is droge wijn met een fruitige smaak. Deze wijngaard is ongeveer 45 jaar oud en dus mooi vol van smaak.
De Ollero uit 2015 is een mooie volle rode wijn met een notensmaak. Deze wijn is van de syrah druif. Deze wijn is gegist is een eikenhouten vat. Daarna heeft hij 1 jaar gerijpt in een notenhouten vat in de wijnkelder en heeft daarna 2 jaar in de fles liggen rijpen. Dat proces heet crianza. Deze wijngaard is meer dan 90 jaar oud.
Dan is er nog een zeer mooie exclusieve witte wijn van de Vigriega druif waar maar 1000 liter van is gemaakt. Het leuke aan deze wijn is dat wij het etiket mochten verzorgen met de ezel van onze zelfgemaakte muurschildering tijdens het programma. Deze witte wijn heeft een zeer zachte smaak ondanks dat deze als droog wordt benoemd. Het is een fruitige wijn zonder zure afdronk wat hem geliefd maakt bij veel witte wijn liefhebbers. Deze wijngaard is ongeveer 30 jaar oud.
Al deze druiven groeien tussen de 1150 en 1400 meter hoogte op een zeer mineraalrijke grond en zijn allemaal met de hand geoogst. Deze wijnvelden zijn de hoogste van Europa, vandaar de volle smaak van de wijn. Wij geloven in het natuurlijk product, om deze reden worden onze wijnen niet onderworpen aan enige vorm van filtratie of stabilisatie. Bovendien worden er geen chemische elementen toegevoegd. Een natuurlijk proces waarmee je een uitstekende helderheid krijgt. Al onze wijnen zijn ecologisch en bevatten nagenoeg geen sulfiet en is daarom dan ook geen hoofdpijn wijn. De bodega is een lokaal wijnhuis waar kwaliteit voorop staat. Uit heel Europa komen er mensen voor wijnproeverijen die zeer uitgebreid zijn.
Wij gaan deze wijn naar Nederland brengen. Het zijn gecertificeerde wijnen en mogen geëxporteerd worden.

Francisco García Carrión

is met deze wijn in 2019 bekroond met de gouden beker.

Vino de Oro 2019

Bestellingen Vino de Polopos-Haza del Lino

Calle Nueva 6
18710 Polopos
Granada, Spanje

0031 6 57742171

famruttenholidays@gmail.com

FAMILIE RUTTEN HOLIDAYS

Speciale wijnen uit Polopos-Haza del Lino

  • Wijn tour vanaf:

  • La Mamola 20 km afstand (36 min)

  • Castell de Ferro 25 km afstand (40 min)

  • Motril 43 km afstand (43 min)

  • Granada 80 km afstand (1:17 min)

  • Almeria 95 km afstand (1:21 min)

  • Malaga 131 km afstand (1:50 min)

  • Marbella 192 km afstand (2:21 min)

OMGEVING HAZA DEL LINO

Rustgevend & sfeervol

De wijn tour is zeer uitgebreid en duur van 11:00 tot 16:00. Tijdens de tour bezoekt u de wijnvelden, de bodega en kunt u daarna genieten van een uitgebreide lunch tijdens de wijn proeverij. De kosten voor deze tour bedragen €30,- p.p.

“Wij hebben zeer genoten van ons verblijf. Heerlijke wijnen geproefd en mee genomen. De wijn tour was GEWELDIG!”.

JEROEN & CHANTAL

“Een leuk bezoek aan Polopos. Daarna een heerlijke proeverij in ‘el rinconcillo’ bij de familie Rutten. Het was een super dag en natuurlijk ook wijnen meegenomen.

Helga Hagenaars

Geniet & Onthoud de geweldige momenten bij ons

Bekijk beschikbaarheid

BESCHIKBARE ACCOMMODATIE

Ontdek meer mogelijkheden